Den Haag,
10
oktober
2017
|
11:54
Europe/Amsterdam

Stichting Babyspullen ontvangt ruim 118 duizend euro subsidie

3000ste babypakket gemaakt bij aftrap actieweek

Een jonge ouder wil maar één ding: dat zijn kindje het goed heeft. Wie dat eenmaal heeft gevoeld, zal ook snel een andere ouder willen helpen om alles te kunnen bieden wat een pasgeborene nodig heeft. Dat kan door Stichting Babyspullen. Bij die stichting wordt deze week het 3000ste babystartpakket van 2017 gemaakt en de stichting krijgt ruim 118 duizend euro subsidie om de groei van de vraag bij te benen.

“Alle ouders willen het beste voor hun pasgeboren kind”, zegt staatssecretaris Klijnsma. “Hoe mooi is het als jouw met zorg uitgekozen spullen een tweede leven krijgen als je eigen kinderen er uit zijn gegroeid. Daar kunnen ouders met een kleine portemonnee enorm mee worden geholpen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers er voor zorgen dat mensen elkaar met zoiets wezenlijks helpen.” Wethouder Gido Oude Kotte vierde deze week met Klijnsma en vrijwilligers het 3000ste babypakket en de subsidietoekenning in Heerhugowaard.

Marjolijn en Gyula Hermus wilden de spullen die hun eigen kindjes niet meer nodig hadden, schenken aan ouders die het goed konden gebruiken. Omdat ze nergens terecht konden, begonnen ze in 2012 zelf een organisatie. "Als jonge moeder was ik tijdens mijn zwangerschappen er heel erg van bewust hoe lastig het is om een babyuitzet te verzamelen als je geen netwerk en/of middelen hebt om op terug te vallen. Ik vind het prachtig dat mensen nu ouders die het financieel moeilijk hebben met hun verzamelde babyspullen kunt helpen. Ieder kindje heeft tenslotte recht op een goede start”, zegt Marjolijn. Inmiddels is het een landelijke stichting met meer dan 160 vrijwilligers, ruim 800 samenwerkingspartners, 170 inzamelpunten en vele sponsors en donateurs. Nu is het zaak dat iederéén weet dat ze bij Stichting Babyspullen terecht kunnen.

In een babystartpakket zitten alle benodigdheden voor de verzorging van het kind voor de eerste levensjaren: babykleding, een kruik, beddengoed, schoeisel, speelgoed en verzorgingsproducten. De pakketten worden samengesteld met nieuwe en gebruikte babyspullen; de gebruikte spullen worden ingezameld door de stichting zelf. Ouders kunnen een startpakket krijgen als ze een verwijzing hebben van een betrokkene zoals de verloskundige, Leger des Heils, GGD, voedselbank of een (jeugd)hulpverlener.

Meer informatie: www.stichtingbabyspullen.nl