Den Haag,
11
september
2017
|
14:27
Europe/Amsterdam

Dankzij subsidie nu ook ondergoed voor kinderen bij Kledingbank Maxima

Als enige provincie heeft Groningen kledingbanken die met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen mensen met een krappe portemonnee zich mooi kleden in hun eigen smaak. Vanaf vandaag gaan deze kledingbanken, die allemaal Maxima heten, nog een stap verder. Met hulp van een subsidie uit het fonds ‘Kansen voor alle kinderen’ van staatssecretaris Klijnsma, schaffen de ‘modewinkels zonder kassa’ ondergoed aan voor kinderen.

Met de aankoop van ondergoed is het assortiment van de winkel compleet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezocht de winkel in Sappemeer om met de vrijwilligers te spreken en om de toekenning van de subsidie aan te bieden. De bewindsvrouw heeft grote bewondering voor de vele vrijwilligers die van de kledingbank een succes maken. “Die vrijwilligers zijn onontbeerlijk. Mensen voelen zich het prettigst in kleding die ze zelf hebben uitgezocht. Dat gun je iedereen.”

Er zijn zes ‘Maxima’s’ in de provincie Groningen. Allemaal kledingbanken die er uit zien als modezaken. Met pashokjes en zo veel mogelijk variëteit. Er werken geen betaalde krachten en de klanten zijn mensen met een minimaal inkomen. Zij kunnen twee keer per jaar gratis een set kleren uitzoeken. Sinds deze maand mag Maxima Sappemeer zich ook een Dress for Success winkel noemen. Mensen die willen solliciteren worden daar geholpen om er representatief uit te zien.

Voorzitter Henk Slagter zet zich al jaren in voor de winkels en zag zijn kans schoon toen hij hoorde over de subsidieregeling die speciaal bedoeld is voor kinderen. Het aanbieden van kinderkleding is namelijk een van de speerpunten van Maxima en ondergoed is daarbij natuurlijk onmisbaar.