Den Haag,
15
december
2017
|
15:15
Europe/Amsterdam

Fred Paling nieuwe voorzitter UWV

fpa1-1F3

Fred Paling is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen UWV. Hij volgt daarmee Bruno Bruins op die minister voor Medische Zorg is geworden in het kabinet Rutte III. Paling was na het vertrek van Bruins al waarnemend voorzitter van UWV.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de ministerraad vandaag gemeld dat hij Fred Paling heeft benoemd tot voorzitter van UWV. Paling zal die functie de komende 2,5 jaar vervullen.

Paling is sinds juli 2010 lid van de Raad van Bestuur van UWV, in 2015 is zijn benoeming door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met vijf jaar verlengd.

Fred Paling (MBA) is in 1962 geboren in Den Haag. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Business Administration aan de Newport/Delta University in Utrecht. Paling werkt al jaren bij UWV en sinds juli 2010 maakt hij ook deel uit van de Raad van Bestuur. Eerder werkte hij op de ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ,,Fred Paling heeft een schat aan ervaring bij UWV en veel kennis van de sociale zekerheid. Dat komt goed van pas bij het leiden van zo’n grote uitvoeringsorganisatie als UWV. Ik waardeer zijn zakelijke en pragmatische aanpak om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.’’