Den Haag,
13
september
2021
|
10:35
Europe/Amsterdam

Nieuwe aanvraagronde Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU)

Met de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) ondersteunt het kabinet werkgevers in sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Samenwerkingsverbanden kunnen tot en met 30 september 2021 een vaste subsidie van 20.000 euro aanvragen voor het laten opstellen van een sectoranalyse. Om voor de maatwerkregeling in aanmerking te komen is een sectoranalyse een belangrijke voorwaarde.

 

Wouter Koolmees, demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderschrijft het belang van de maatwerkregeling, “Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken. Als overheid ondersteunen wij met deze regeling de sectoren die willen inzetten op duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. De slag moet tenslotte plaatsvinden op de werkvloer en in de bedrijfscultuur.”

 

De maatwerkregeling biedt ook subsidie voor uitkeringen van werkgevers aan werknemers die het niet volhouden tot de AOW-leeftijd en eerder willen stoppen.De subsidie wordt verleend aan samenwerkingsverbanden van sociale partners op sectoraal niveau en wordt van daaruit doorgeleid aan werkgevers en organisaties binnen de sector. Aan de regeling zijn voorwaarden verbonden. Meer informatie daarover is te vinden op de website www.mdieu-regeling.nl.