Den Haag,
03
september
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

Ministerie start viering 100 jaar SZW met digitaal magazine en expositie

Deze maand is het precies een eeuw geleden dat in ons land het toenmalige ministerie van Arbeid van start ging. De lancering vanmiddag van het digitaal magazine 100jaarSZW.nl en een mobiele expositie luiden de jubileummaand in. Verhalen uit de rijke geschiedenis van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) passeren daarbij de revue.

Historische tijdlijn

Het digitaal magazine 100jaarszw.nl is vormgegeven als een historische tijdlijn, waarin de geschiedenis van het ministerie zich in diverse verhalen ontvouwt. Het magazine staat stil bij de belangrijkste ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt, en vertelt hoe het ministerie van SZW daar steeds op inspeelde met beleid. Historische foto’s, video’s en geluidsfragmenten brengen de bewogen geschiedenis van het ministerie tot leven.

Tien mijlpalen

Ook vanmiddag opent Aat Bal, directeur Strategie en Externe Betrekkingen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de reizende expositie ‘100 jaar SZW: Goed Werk!’ in de hal van de SVB in Amstelveen. De expositie is opgebouwd aan de hand van de tien belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis en het beleid van SZW. De tentoonstelling is op 15 mei geopend door de bewindspersonen van SZW, minister Koolmees en staatssecretaris Van Ark.

Over een paar weken reist de mobiele expositie verder. De tentoonstelling is dan in elk geval te zien in het hoofdkantoor van de UWV in Amsterdam en bij de Sociaal Economische Raad in Den Haag.

__________________________________________________________________________________________

Noot voor de pers, niet voor publicatie: meer informatie over de themawebsite, de reizende expositie en de 100ste verjaardag van het ministerie van SZW vindt u op de themawebsite www.100jaarSZW.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ward Bezemer, wbezemer@minszw.nl, 06-41177487.