Den Haag,
09
juli
2018
|
16:18
Europe/Amsterdam

Persuitnodiging: Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in de zorg

Bewoners van zorginstellingen zoals verpleeghuizen, revalidatiecentra en psychiatrische instellingen hebben aandacht nodig. Aandacht die hun verzorgenden niet altijd kunnen geven. Intussen zijn er overal in het land mensen die maar wat graag de handen uit de mouwen steken en goed werk kunnen doen, maar al lange tijd niet hebben kunnen werken, een beperking hebben of extra begeleiding nodig hebben. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ondertekenen woensdag 11 juli afspraken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in de zorg.

Om te zorgen dat er ook echt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan op deze plekken waar ze zo nodig zijn, werkt iedereen die hier mee te maken heeft mee. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Tamara van Ark gaan samen met Actiz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), VO-Raad Praktijkonderwijs, Primair Onderwijsraad (PO-raad), Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (Lecso), Divosa, UWV, het samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties RegioPlus en werknemersorganisatie CNV een samenwerking aan over de instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op banen in de zorg.

Voor de sector Zorg en Welzijn is het tekort aan personeel een van de belangrijkste uitdagingen. In de zorg werken zo’n 1,2 miljoen mensen. Maar als we nu niet iets anders doen dreigt in 2022 een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van het personeelstekort. Daarom zijn er landelijke afspraken gemaakt om op regionaal niveau hierbij te faciliteren.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

 

DATUM EN TIJDSTIP

Woensdag 11 juli 2018, 9:30-11:00 uur

 

LOCATIE

Het Gulden Huis

Steenhouwersgaarde 1

2542 AA Den Haag

 

PROGRAMMA

9:00 uur Ontvangst met koffie/thee

9:30 uur Welkom door dagvoorzitter Patrick Hallink

9:35 uur De praktijk aan het woord

9:55 uur Aan het werk en in gesprek in twee woonkamers

10:25 uur Aan tafel gesprek met betrokken partijen

10:45 uur De puzzelstukjes op zijn plek en bekrachtiging van de samenwerking

10:55 uur Afsluiting en fotomoment

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Najoua Aachboune, 06-55292641.

Geïnteresseerde journalisten kunnen zich aanmelden bij Sharida Abid Ali, 06-11585274.