Den Haag,
06
juni
2019
|
11:56
Europe/Amsterdam

Staatssecretaris Van Ark opent Nationale Prokkelstagedag

Met een slag op de beursgong opende staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, samen met Saskia Van Eck-Vermeer, cliënt bij Cordaan op 6 juni de handelsdag op de beurs. Het is tevens het startsein voor de Nationale Prokkelstagedag: een dag waarop duizenden mensen met een (verstandelijke) beperking een dag stagelopen bij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. 

Doel van Prokkelstages is om gezamenlijk te verkennen wat de arbeidsmogelijkheden zijn van mensen met een beperking. En zo met elkaar te ontdekken welke vervolgstappen nodig zijn voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Staatssecretaris Tamara van Ark
Werk is om veel redenen belangrijk. Mensen vertellen mij dat ze het fijn vinden dat ze nodig zijn. Ze worden uitgedaagd en hebben collega’s. Gelukkig komen er steeds meer mensen aan het werk, maar er zijn nog obstakels. Met de aanpak van het project “Breed Offensief” gaan we die, samen met werkgevers, te lijf.
Staatssecretaris Tamara van Ark

Marian Geling, landelijk projectleider van de Stichting Prokkel: “Naar verwachting zullen vandaag in heel Nederland meer dan 2.000 Prokkelstages plaatsvinden. Een absoluut recordaantal. We zien elk jaar dat de belangstelling van mensen met een (verstandelijke) beperking toeneemt en dat steeds meer bedrijven en organisaties met veel enthousiasme hun deuren openzetten. Dit varieert van de lokale bakker tot de ministeries die unieke beleidsstages organiseren. 

Euronext Amsterdam, het bedrijf achter de AEX-beurs, kondigde bij de opening van de beurs aan vanaf volgend jaar tijdens de Nationale Prokkelstagedag ook haar deuren te openen voor mensen met een arbeidsbeperking. 

Start Nationale Prokkelstagedag: https://www.euronext.com/en/blog/start-national-prokkelstagedag

Stichting Prokkel

De Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 t/m zaterdag 8 juni.

Meer informatie: https://www.prokkel.nl/