Den Haag,
06
oktober
2017
|
11:15
Europe/Amsterdam

Subsidie voor muziekinstrumenten: zodat álle kinderen mee kunnen doen

Jetta Klijnsma
Een kind moet zelf kunnen ontdekken waar het plezier in en aanleg voor heeft. Of dat sporten, dansen of muziek maken is, iederéén moet mee kunnen doen. Het is fantastisch dat zoveel vrijwilligers dat mogelijk maken en ik draag graag een steentje bij.
Jetta Klijnsma

Het Ministerie van Sociale Zaken geeft een subsidie aan het Instrumentendepot van het Leerorkest voor de aanschaf van 600 muziekinstrumenten, zodat deze gratis uitgeleend kunnen worden aan kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor een instrument. Dit maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma officieel bekend in een uitzending van het televisieprogramma Tijd voor Max op NPO1.

Voor het eerst ontvangt het Leerorkest met deze subsidie steun vanuit het Ministerie van Sociale Zaken. Het is een belangrijke erkenning dat muziek maken voor kinderen ertoe doet en dat we ervoor willen zorgen dat álle kinderen mee kunnen doen.

Dankzij de nieuwe subsidie kan het Instrumentendepot van het Leerorkest nu ook kinderen individueel helpen. De 600 instrumenten worden gratis uitgeleend aan kinderen en jongeren die muziekles (willen) volgen maar geen geld hebben voor een muziekinstrument.

Het uitlenen van de instrumenten gebeurt verspreid over het land in samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Nederland.