Den Haag,
17
oktober
2019
|
11:43
Europe/Amsterdam

Van Ark ontvangt eerste exemplaar ‘Ik ben arm’ van de LINDA.foundation

In elke schoolklas hebben gemiddeld drie kinderen te maken met armoede. Armoede onder kinderen is extra schrijnend. Zij kunnen niets doen aan hun situatie, maar er wel de negatieve gevolgen van ondervinden. In het kader van Wereldarmoededag nam staatssecretaris Van Ark het boek ‘Ik ben arm’ van de Linda.foundation in ontvangst uit handen van Linda de Mol. In dit boekje worden de verhalen verteld van ouders, kinderen, docenten en hulpverleners die elke dag geconfronteerd worden met armoede. Het geeft een inkijk in de stress en machteloosheid die langdurig geldgebrek veroorzaakt.

Staatssecretaris Tamara van Ark
In een welvarend land als Nederland moet armoede uitgebannen worden. Het bereiken van kinderen en hun ouders zodat ze mee kunnen doen is daarbij een van de belangrijkste ambities, net als het laten dalen van de armoedecijfers. Achter deze cijfers zitten de verhalen van mensen, zoals ook opgetekend in dit boek. Dit raakt me zeer. Dat een organisatie als de Linda.foundation zich sterk maakt om deze verhalen te vertellen, taboes te doorbreken en te helpen met oplossingen, is een hartverwarmend signaal. Geen enkele partij kan dit alleen, maar als we er samen de schouders onder zetten kunnen we armoede in Nederland een flinke slag toebrengen.
Staatssecretaris Tamara van Ark

Linda de Mol: ‘Sinds ik in 2013 met de LINDA.foundation gestart ben, krijgen wij heel veel reacties van de gezinnen die wij een steuntje in de rug geven. Daar wilden wij iets mee doen, want veel mensen hebben er geen weet van hoe makkelijk en snel je in grote financiële problemen kunt komen en hoe ongelofelijk moeilijk het is om daar weer uit te komen. Wij hopen dat door het lezen van deze verhalen bij mensen meer begrip ontstaat voor deze gezinnen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik bij een aantal verhalen echt een brok in mijn keel kreeg en ik vind het zó moedig van de ouders en kinderen om hun persoonlijke verhalen op deze manier te delen en daarmee ook anderen te helpen.'

Het boekje ‘Ik ben arm’ is te koop in de webshop van de Linda.foundation. De volledige opbrengst komt ten goede aan arme gezinnen.

Lees hier over de ambities van staatssecretaris Van Ark bij het terugdringen van kinderarmoede: https://www.nieuwsszw.nl/van-ark-kinderarmoede-onacceptabel-in-welvarend-nederland/