Den Haag,
08
november
2017
|
21:39
Europe/Amsterdam

Viering 60 jaar Europees Sociaal Fonds

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) bestaat 60 jaar. Dat is vandaag gevierd! Met prijzen, uitgedeeld door staatssecretaris Tamara van Ark, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het ESF is voor Nederland het belangrijkste fonds voor werkgelegenheidsprojecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Aanmoedigingsprijs ging naar ‘About a Jacket’. Een veelbelovend en sprankelend project, dat een eervolle vermelding krijgt.

Zaandstad Werkt! won zowel de Publieksprijs als de Presentatieprijs. De gemeente Zaanstad heeft met behulp van ESF-subsidie een trainingstool ontwikkeld, geïnspireerd op Neuro Linguïstisch Programmeren (bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten). Mede dankzij de subsidie is de helft van de deelnemers geholpen aan een baan.

De Vakjuryprijs ging naar Re-integratie DJI, van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maatschappelijk gezien een belangrijk project voor een moeilijke doelgroep (gedetineerden). De praktische aanpak is mooi en de resultaten zijn duidelijk.